Spring naar de inhoud

DEZE LEZING GAAT DOOR OP 23 MAART 2024 om 9:00
OP DE IAO-CAMPUS TE GENT, BOLLEBERGEN 2B, 9052 GENT.

Colette Peeters zal tijdens deze bijeenkomst de voordelen van osteopathie belichten en hoe het een verschil kan maken bij klachten gerelateerd aan verschillende medische domeinen, waaronder:

• Gynaecologie.
• Endometriose / Adenomyosis.
• Infertiliteit.
• Coccygodynia.
• Cpps.
• Pelvic floor.
• Andrologie.

GEDURENDE 3 à 4 UUR VERTELT EXPERT COLETTE AAN KINESITHERAPEUTEN HOE JE SPECIFIEKE AANDOENINGEN KAN HERKENNEN OM DEZE JUIST TE VERWIJZEN EN HOE DEZE OSTEOPATISCH BEHANDELD KUNNEN WORDEN.

Colette Peeters zal tijdens deze bijeenkomst de voordelen van osteopathie belichten en hoe het een verschil kan maken bij klachten gerelateerd aan verschillende medische domeinen, waaronder gynaecologie, endometriose, infertiliteit en meer.

Gedurende 3 à 4 uur zal expert Colette kinesitherapeuten informeren over het herkennen van specifieke aandoeningen en hoe deze osteopathisch kunnen worden behandeld.

De rol van de kinesitherapeut

De kinesitherapeut speelt een cruciale rol bij het begrijpen en ondersteunen van de osteopathische behandeling. Colette zal deze rol verduidelijken aan de hand van biomechanica, chirurgie, casussen en 3D-modellen.

Colette heeft gedurende 27 jaar interne osteopathische technieken ontwikkeld om patiënten correct door te verwijzen voor verder onderzoek en indien nodig chirurgie. Deze technieken zijn gericht op het verlichten van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.

Osteopathisch onderzoek en behandeling

Tijdens de bijeenkomst komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder endometriose, PCOS, myomen, fertiliteitstrajecten, menstruele klachten, hormonale cyclus, vulvodynie, bekkenproblemen, zwangerschapsklachten, postnataal herstel, prolaps, en nog veel meer.

Educatie van patiënten

Het belang van educatie van patiënten wordt benadrukt, met adviezen en tips over wat patiënten zelf kunnen doen voor hun gezondheid. Meer informatie is te vinden op de website van de groepspraktijk van Colette Peeters.

Deze bijeenkomst is gebaseerd op evidence-based en klinisch onderbouwde benaderingen, met gebruik van actuele literatuur, en staat garant voor veiligheid en ethiek.

Inschrijven

Mis deze kans niet om je kennis te vergroten en je praktijk te verbeteren door de integratie van osteopathie!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de osteopathie!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates over nieuwe cursussen, onderzoeken en technieken.