Spring naar de inhoud

Academy

the International Academy of Osteopathy

Wij zijn een toonaangevende onderwijsinstelling die hoogwaardige opleidingen biedt op het gebied van osteopathy.

De academie heeft een team van hooggekwalificeerde en ervaren docenten die zich inzetten om studenten een uitgebreid begrip van osteopathy, de principes en de technieken te bieden.

Wat is de visie en de missie van de IAO?

We willen onze studenten opleiden tot veiligecompetente en onafhankelijke osteopaten. Daarom bieden we moderne opleidingen aan die beantwoorden aan de hoogst mogelijke academische standaarden. We hechten veel waarde aan een goede wetenschappelijke onderbouwing (Evidence Based Practice). Van onze studenten wordt verwacht dat ze steeds handelen vanuit een ruime wetenschappelijke kennis.

Kwaliteit, Innovatie, Appreciatie en Respect zijn onze waarden

Dat is waar we bij de IAO® voor staan.

Kwaliteit
We zijn continu op zoek naar hoe we onze opleidingen nog beter kunnen maken. De huidige studenten spelen daarin een belangrijke rol, o.a. door hun feedback kunnen wij de kwaliteit van onze diensten verbeteren.

Innovatie
De IAO® volgt de meest recente evoluties op de voet (Evidence Based Practice). Wij hebben jaren geleden “Blended Learning” in ons curriculum geïmplementeerd. Dit betekent dat onze onderwijsmethode bestaat uit een combinatie van klassikaal onderwijs met e-learning. Daarbovenop blijven we zoeken naar manieren om het Evidence Based Practice model nog zichtbaarder te maken in onze opleidingen.

Appreciatie
Ontzettend veel appreciatie voor de osteopathie, maar ook voor de inzet van onze medewerkers, docenten en studenten.

Respect
Niet alleen respect voor onze studenten, onze docenten, onze assistenten en medewerkers maar ook voor de patiënten. De relatie tussen de osteopaat en zijn patiënt is gebaseerd op wederzijds respect.

Osteopathische beroep
De IAO® blijft zich inzetten voor de academisering van het osteopathische beroep en voor de erkenning van de osteopathie in alle landen waar we opleidingen organiseren. Samenwerken met de bestaande medische beroepen is daarbij van groot belang.