Spring naar de inhoud
Wetenschappelijke benadering van pijn in de klinische praktijk

Wetenschappelijke benadering van pijn in de klinische praktijk

07.06.2024 – 08.06.2024

Taal
Nederlands.
Tijd
2 dagen.
Module

Vrijdag en zaterdag van 8:30 tot 17:30.

Prijs

599€.
Leerplatform ‘HUB’, digitaal cursusmateriaal en koffiepauzes inbegrepen.

Doelgroep

Osteopaten.

In deze uiteenzetting zal dieper ingegaan worden over de neurofysiologie en de praktische bruikbaarheid  van acute sensitisatie, hoe deze overgaat naar chronische, centrale sensitisatie en hoe pijnprikkels intracerebraal verlopen en verwerkt worden.  De ascenderende nociceptieve banen (c-vezels gekoppeld aan het affectieve aspect van pijn, A-delta vezels voor het objectieve somato-sensibele aspect van pijn) alsook de descenderende inhiberende nociceptieve patways zullen belicht worden.

Ook het belang en functie van verschillende hersenkernen zoals ACC, dACC, pgACC, PCC, Amygdala, Insula en Prefrontale cortex zullen besproken worden. Er zal stilgestaan  worden bij het belang en de werking van het Tegmentum (VTA) in relatie met de Habenula en nucleus Accumbens alsook de invloed van verschillende hormonen (opiumderivaten, serotonine en dopamine) binnen dit systeem.

Het verwerven van inzicht in deze materie zorgt ervoor dat patiënten enerzijds beter begrepen en anderzijds efficiënter behandeld kunnen worden…

IAO’S Ervaren docenten

David Barrix

Msc. Ost.

Over David Barrix

In 2003 Studeerde David af als osteopaat aan de International Academy of Osteopathy (IAO). Aansluitend behaalde hij zijn bachelor diploma aan de University of Westminster en zijn Master in de osteopathie aan de University of Applied Sciences te Innsbruck. De laatste jaren heeft David, onder begeleiding van Prof. Dr. Leo De Ridder, zich steeds meer verdiept over het aspect “pijn” en hoe deze kennis te gebruiken en implementeren in de dagdagelijkse praktijk.

Locatie

The International Academy of Osteopathy - IAO | GENT

Campus “Portalis”, Bollebergen 2B
9052 Gent
België

Op dinsdag en donderdag tussen 9:00 en 12:30.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de osteopathie!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates over nieuwe cursussen, onderzoeken en technieken.