Spring naar de inhoud

Enatom: de anatomie-atlas van de toekomst in een app

Exciting news!
Begin mei 2023 krijgen onze studenten gratis digitale toegang tot Enatom.
The International Academy of Osteopathy is daarmee de eerste school die deze nieuwe technologie implementeert.

Enatom?
“Enatom is de anatomie-atlas van de toekomst in een app. Het combineert 3D fotorealistische anatomie en cutting-edge visualisatietechniek. In Enatom komen respect en bewondering voor het menselijk lichaam samen in een hoogwaardige anatomie-leerervaring die overal en altijd kan gebruikt worden.”

De app is een echte meerwaarde voor onze studenten. Dat beaamt ook Grégoire Lason, directeur van de IAO: “De missie van de IAO is het opleiden van veilige en kwalitatieve osteopaten, we hechten daarbij belang aan Evidence Based Practice. Omdat we verwachten dat onze studenten steeds handelen vanuit wetenschappelijke kennis, is Enatom een enorme troef! Via de app hebben de studenten namelijk 24/7, waar ook ter wereld, toegang tot een digitale anatomie-atlas.”

Innovatie
Naast Evidence Based Practice, draagt The International Academy of Osteopathy ook innovatie hoog in het vaandel. We zijn dan ook heel trots dat we deze app kunnen aanbieden aan onze studenten. “De IAO is altijd een voortrekker geweest van blended learning. Ons onderwijs bestaat uit een combinatie van klassikaal onderwijs met e-learning. In Enatom vonden we een innovatieve partner die net als ons streeft naar een moderne manier van lesgeven.”, aldus Lason.

Op de website van Enatom staat dit alles mooi samengevat: “Studenten kunnen anatomie leren en eindeloos herhalen, wanneer zij dat zelf willen. Aan de hand van het meest realistische model van de humane anatomie, de mens zelf, kunnen overal op de wereld zorgprofessionals toegang krijgen tot een schat aan anatomisch informatie, gevisualiseerd met behulp van de allernieuwste technologie.”

Ontdek onze postgraduaten

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de osteopathie!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates over nieuwe cursussen, onderzoeken en technieken.